Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Σχέδιο «Ελπίδα»: Από την Κρήτη ως τα Ουράλια.

Με τον γεμάτο συμβολισμούς τίτλο, «Σχέδιο Ελπίδα, από την Κρήτη ως τα Ουράλια», ξεκινά η νέα φάση της στενότερης συνεργασίας του Πατριωτικού Μετώπου, με πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η τεράστιας σημασίας αυτή για την Ελλάδα εξέλιξη, βρίσκεται πλέον σε πλήρη ανάπτυξη, με την ολοκλήρωση των πολυήμερων επαφών.../διαπραγματεύσεων κλιμακίου του Πατριωτικού Μετώπου, σε Ρωσία και Ουκρανία.

Πάντα στο πλαίσιο της εργώδους προσπάθειας του Κινήματος, για έξοδο της χώρας από την πολλαπλή κρίση την οποία βιώνουμε, το Πατριωτικό Μέτωπο, πραγματοποίησε την εβδομάδα που μας πέρασε, πολυάριθμες συναντήσεις με πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς, επιστημονικούς αλλά και καλλιτεχνικούς φορείς των δύο αυτών χωρών.

Προηγήθηκαν φυσικά αντίστοιχες επαφές στο κοντινό παρελθόν, σε Σερβία, Γεωργία, Αρμενία, Βουλγαρία και Ρουμανία, και ήδη προκύπτουν οι πρώτοι καρποί της προσπάθειας αυτής.

Στις συναντήσεις αυτές, ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για την ανάπτυξη του σχεδίου «Ελπίδα», και δρομολογήθηκαν οι τυπικές εκείνες, αλλά απαραίτητες διεργασίες, για την υλοποίηση του.

Συγκεκριμένα, ήδη υπογράφηκαν οι πρώτες συμφωνίες για κοινή αντιμετώπιση σημαντικότατων ζητημάτων που αφορούν την πολιτική και οικονομική συνεργασία, από φορείς των χωρών αυτών, παράλληλα με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολλαπλής σύνδεσης των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών, επιστημονικών αλλά και καλλιτεχνικών φορέων των χωρών αυτών.

Συμφωνίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν σταδιακά, στις ημέρες και τις εβδομάδες που έρχονται.

Παράλληλα, ανακοινώνεται σήμερα, η σημαντικότατη πρωτοβουλία του Κινήματος, που αφορά στην οικονομική συνεργασία των χωρών: Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Σερβία, Μολδαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Γεωργία και Αρμενία. Η οποία θα πάρει την τελική της μορφή με την ανακοίνωση διεθνούς συνδιάσκεψης αντιπροσωπειών πολιτικών και οικονομικών φορέων των παραπάνω χωρών στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας κατά την οποία θα γίνει η διεθνής αυτή συνδιάσκεψη, θα δοθεί στη δημοσιότητα, μόλις ολοκληρωθούν πλήρως και με κάθε λεπτομέρεια, οι προετοιμασίες της.

Ακόμη, σε μια επίσης παράλληλη εξέλιξη, προετοιμάζονται οι αντίστοιχες επιτροπές ευθύνης, για την οργάνωση και υλοποίηση των ενεργειών που στοχεύουν στην πολλαπλή σύνδεση, των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών, επιστημονικών και καλλιτεχνικών φορέων, κατ’ αρχήν μεταξύ Ελλάδας-Ρωσικής Ομοσπονδίας, και στη συνέχεια με τις υπόλοιπές χώρες.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, εκφράζει την βαθύτατη ικανοποίησή του για τις εξελίξεις αυτές που «δείχνουν» επιτέλους «φως στο τούνελ» των μνημονίων, της ΤΡΟΙΚΑΣ και του ΔΝΤ, και συνεχίζει σταθερά και αμετακίνητα στην επιλογή του:

Την ώρα που οι άλλοι καταστρέφουν τη Πατρίδα και το Λαό μας, εμείς ξαναχτίζουμε.

Μια ικανοποίηση, η οποία προκύπτει επίσης και από την δικαίωση της σταθερής και αμετακίνητης πολιτικής επιλογής του Κινήματος, από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, για επιστροφή της χώρας, στις ιστορικές και φυσικές της συμμαχίες. Στον γεωγραφικό και ιστορικό εκείνο χώρο δηλαδή, από τον οποίο προέκυψαν οι Κολοκοτρωναίοι, οι Καποδίστριες, οι Υψηλάντηδες, οι Βαρβάκηδες, όλη σχεδόν η φύτρα εκείνη, η οποία θεμελίωσε την Ελλάδα της αυτοδιάθεσης και της αξιοπρέπειας. Μιαν Ελλάδα, που πολέμησαν και πολεμούν με μίσος, οι Μαυροκορδάτοι και οι Κωλέτηδες, οι Νενέκοι και οι Πηλιογούσηδες, αλλά και οι απόγονοί τους σήμερα.

Επανεκκίνηση λοιπόν της ελληνικής οικονομίας, από την Κρήτη έως τα Ουράλια, μέσα από το «Σχέδιο Ελπίδα». Μια ελπίδα που σαν ηχώ καταφθάνει βαθειά μέσα από τους αιώνες ανεκπλήρωτων οραμάτων για μια Ελλάδα ελεύθερη αξιοπρεπή και κυρίαρχη, και μέσα από τη σκέψη του εθνομάρτυρα, μέγιστου στοχαστή και ποιητή μας Ρήγα Φεραίου:

«Ακόμη τούτη η άνοιξη, Ραγιάδες-Ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, Μωριά και Ρούμελη. Ως που νάρθει ο Μόσκοβος, Ραγιάδες-Ραγιάδες, να φέρει το σεφέρι…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου