Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Μηνύσεις και αγωγές στους συκοφάντες.


Μηνύσεις και αγωγές κατά των υπευθύνων που ανήρτησαν συστηματικά και κατ’ επανάληψη, ψευδείς, συκοφαντικές και ανυπόστατες ειδήσεις σε ιστότοπους (blogs), όπου ανερυθρίαστα και με αισχρότατο τρόπο αναφέρουν ούτε λίγο ούτε πολύ πως, «ο Βιτάλης προωθεί μεταλλαγμένους σπόρους», αποφάσισαν να καταθέσουν από κοινού, τα Κινήματα, Πατριωτικό Μέτωπο, Συνεταιρισμός Αλληλέγγυον και Ελληνική Τράπεζα Σπόρων.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε, μια που δεν υπάρχει δυστυχώς άλλος τρόπος για να υπερασπιστούν τα Κινήματα αλλά και ο Πρόεδρος/Συντονιστής τους κ. Σταύρος Βιτάλης, την τιτάνια προσπάθειά τους, να αλλάξουν την εικόνα της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας, από την άθλια πραγματικότητα των εισαγόμενων κάκιστης ποιότητας αλεύρων, σε δημητριακά κορυφαίας ποιότητας.

Ήδη από σήμερα, και σε πρώτη φάση, κατατέθηκε αίτημα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να δοθούν τα ονόματα των διαχειριστών των ιστότοπων (blogs) filonoi.gr και networkedblogs.com, οι οποίοι υπογράφουν με ψευδώνυμα «Φιλονόη και φίλοι» και «Ασυμπίεστος», έτσι ώστε να κατατεθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οι σχετικές μηνύσεις, και στη συνέχεια οι αντίστοιχες αγωγές.

Σε προσωπική του δήλωση, ο Πρόεδρος/Συντονιστής των Κινημάτων Πατριωτικό Μέτωπο, Αλληλέγγυον Συνεταιρισμός και Ελληνική Τράπεζα Σπόρων, κ. Σταύρος Βιτάλης, σχετική με την απόφαση αυτή, δήλωσε:

«Δυστυχώς δεν είχαμε άλλη εναλλακτική λύση, από το να προσφύγουμε στην ελληνική δικαιοσύνη. Επί τρία και πλέον χρόνια, στον αγώνα μας τόσο να βρούμε την αρχαία Ζειά του Ομήρου, όσο και να δούμε πως θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την εικόνα της θνήσκουσας πρωτογενούς παραγωγής της χώρας, απέναντί μας, δεν είχαμε μόνο τους νεοταξίτες, τους ελλαδέμπορους και τους αισχροκερδίζοντες, αλλά και κάποιους «ανώνυμους», οι οποίοι μεθοδικά, με σύστημα, κατά συνέχεια και κατά συρροή, συκοφαντούσαν την προσπάθειά μας.

Απαντήσαμε σε όλες τις συκοφαντικές και κατά κανόνα ανώνυμες αναρτήσεις με επιστημονικές αποδείξεις, τόσο Ελλήνων, όσο και ξένων επιστημόνων. Με έγγραφα που αποδεικνύουν πως φέραμε στην Ελλάδα, δύο από τους αρχαιότερους σπόρους που υπάρχουν σήμερα παγκοσμίως, με καταγωγή από την αρχαιότητα: Το Γερμανικό Franckenkorn και το Ελβετικό Oberkulmer Rotkorn, τα οποία ανήκουν στην γενική κατηγορία των καθαρών δίκκοκων δημητριακών, Triticcum Spelta. Τα οποία είναι αναγνωρισμένα στη διεθνή αγορά ως έχοντα καθαρή καταγωγή από την αρχαιότητα, είναι χαρακτηρισμένα ως βιολογικά, αλλά ακόμη βρίσκονται και τα δύο στη λίστα των 5 αρχαιότερων δημητριακών του κόσμου, του σημαντικότερου Ινστιτούτου διεθνώς: Του ινστιτούτου Χίλντεργκαρντ.

Οι συγκεκριμένοι, όχι μόνο δεν δημοσίευσαν ποτέ τις απαντήσεις μας, αλλά συνέχισαν τις ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές τους αναφορές «περί μεταλλαγμένων». Και φυσικά, παρέλειψαν επίσης συστηματικά να αναφέρουν στις αναρτήσεις τους, πως μέχρι πριν τρία χρόνια, που τα Κινήματά μας αποφάσισαν να παρέμβουν στην υπόθεση αυτή, οι αρχαίοι σπόροι, πωλούνταν στην ελληνική αγορά έως και 12 ευρώ το κιλό. Ενώ πέρσι διατέθηκαν στην αγορά στο 1.50 ευρώ το κιλό και φέτος στο 1.66 ευρώ το κιλό, αποτέλεσμα της ανιδιοτελούς προσπάθειας των Κινημάτων μας.

Ήλθε λοιπόν η ώρα, να σταθούν ενώπιον των φυσικών δικαστών, και να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, η να πάρουν τον δρόμο για τον Κορυδαλλό, πληρώνοντας παράλληλα και το ακριβές αντίτιμο της επιλογής τους.

Η δική μας ανοχή απέναντι στις βρωμιές, τις λασπολογίες, τις συκοφαντίες, την παραπληροφόρηση, τελείωσε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου