Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιπρόσωποι του Αλληλέγγυον σε Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Μεσοποταμία.

Με απόφαση του Προέδρου του Συνεταιρισμού Αλληλέγγυον κ. Σταύρου Βιτάλη, διορίστηκαν αντιπρόσωποι του Συνεταιριστικού Δικτύου σε Γερμανία, Τσεχία/Σλοβακία και Μεσοποταμία.

Ο ρόλος των αντιπροσώπων είναι ο συντονισμός του τεράστιου έργου που έχουν αναλάβει, τόσο ο Συνεταιρισμός, όσο και η Ελληνική Τράπεζα Σπόρων αλλά και το Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας Πατριωτικό Μέτωπο, για τον επαναπροσδιορισμό της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας, αλλά και την επανεκκίνηση της εγχώριας παραγωγής αγροεφοδίων και μηχανημάτων. Με πρώτη φάση φυσικά, την εξυγίανση του χώρου των Δημητριακών και των Αλεύρων, τον οποίο νέμονται κομματικοί παράγοντες, καιροσκόποι, ελλαδέμποροι, αλλά και διαφόρων τύπων περιθωριακά σούργελα.

Με την δημοσίευση επίσης της σημαντικότατης επιστημονικής ημερίδας του ΕΘΙΑΓΕ, του 2006, όπου ξεκαθαρίζεται με σαφήνεια το τοπίο των παραδοσιακών ελληνικών δημητριακών, κλείνει οριστικά και το κεφάλαιο των μικροκατεργαρέων που νέμονταν μέχρι σήμερα την υπόθεση των αρχαίων σπόρων. Πουλώντας στον κόσμο σε απλησίαστες τιμές (μέχρι και 10 ευρώ το κιλό), δήθεν αρχαίους ελληνικούς σπόρους, εισαγόμενους από την Ιταλία.

Στην επιστημονική αυτή και απόλυτα τεκμηριωμένη του εργασία, το ΕΘΙΑΓΕ, αναφερόμενο στις παραδοσιακές ποικιλίες ελληνικών δημητριακών, με τον κατηγορηματικότερο τρόπο, καταγράφει μόνο τα Speltoides Aegilops. Επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά τους επιστήμονες της Ελληνικής Τράπεζας Σπόρων, πως η αρχαία Ζειά, είναι αυτό που οι Γερμανοί (δυστυχώς) από τη δεκαετία του 1970, πιστοποίησαν ως Triticum Spelt.

Ποικιλίες όπως Emmer, Farro, Toutaghamon κλπ που εισάγονται από την Ιταλία και διατίθενται στην Ελλάδα ως «Ζειά», σε κανένα σημείο της έκθεσης του ΕΘΙΑΓΕ, δεν αναφέρονται. Και αυτό είναι φυσικό, μια που αυτές οι ποικιλίες δεν είναι καν μεσογειακές κατ’ αρχήν και κατά δεύτερον είναι σκληρά, κίτρινα στάρια, κατάλληλα για μακαρονοειδή.

Μιλώντας στους αντιπροσώπους του Αλληλέγγυον, ο Πρόεδρος του Συνεταιριστικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης τους ζήτησε «να πράξουν με συνέπεια το καθήκον τους, έτσι ώστε ο κάθε κατεργάρης, να πάει επιτέλους στον πάγκο του. Καιρός να φτιάξουμε την Ελλάδα που θεμελίωσαν οι θυσίες των προγόνων μας και να γευθεί ο Έλληνας ψωμί για ανθρώπους και όχι για ζώα όπως γίνεται σήμερα. Καιρός να διώξουμε τα λαμόγια και τους κουκουλοφόρους από το ψωμί μας. Καιρός να γίνουμε εμείς ο Λαός κυβέρνηση και να διορθώσουμε τα του οίκου μας, αντί να κλαψουρίζουμε μπροστά στους επίορκους κατοχικούς κομματάνθρωπους που παριστάνουν τους πρωθυπουργούς, τους υπουργούς, τους βουλευτάδες» πρόσθεσε ο κ. Βιτάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου